Ves al contingut. | Salta a la navegació

Ajuntament de Reus

Notícies

L'Arxiu presenta el llibre d'Ezequiel Gort sobre el Comtat de Prades i la Baronia d'Entença

El dia 20 de setembre a les 19:00 h, es durà a terme a l'Arxiu de Reus la presentació del darrer llibre de l’historiador i arxiver, Ezequiel Gort. L’obra ha estat editada per Dalmau Editors i suposa tal i com s’indica en el volum "una història global del comtat de Prades i la baronia d’Entença, de la seva gent i dels seus comtes, una aportació que permet aprofundir en el coneixement d’una bona part de la Catalunya Nova, en els temps medievals", i contribueixi a l'equilibri teritorial amb el coneixement d'aquesta àrea propera a Reus i en general de la història del país.

12/09/2023

L’Ajuntament de Reus aprova el Pla d’Emergència en situacions de Sequera del Municipi de Reus

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat de forma definitiva aquest divendres, 21 de juliol de 2023, el Pla d’Emergència en situacions de Sequera del Municipi de Reus. El document, que s’exposarà al portal de transparència de l’Ajuntament i de l’Agència Catalana de l’Aigua, detalla tot un conjunt de procediments i mesures tècniques a emprendre davant d'episodis d'eventual sequera.

21/07/2023

L’alcaldessa dona compte al Ple de l’Ajuntament dels decrets d’organització del Govern i la corporació municipals

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha donat compte en la sessió plenària d’aquest dilluns, 26 de juny de diverses resolucions de l’alcaldia en matèria d’organització municipal, amb motiu de l’inici del mandat 2023-2027. Tinences d’Alcaldia Es designar les següents tinences d’Alcaldia, d’entre els/les regidors/es membres de la Junta de Govern Local, que substituiran l’alcaldessa en el cas de vacant, absència o malaltia:

26/06/2023

Nous acord i cartipàs municipal per a un govern «estable, eficaç i dialogant»

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i els tinents d'alcaldessa Noemí Llauradó i Daniel Rubio, en representació dels regidors electes de les candidatures del Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de progrés (PSC-CP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM), Ara Reus - Ara Pacte local (ARA-PL), han signat aquest dijous, 22 de juny l’«Acord de Govern pel mandat 2023-2027».

22/06/2023

Mostra de les activitats i recursos educatius pel pròxim curs 2023-2024 a La Palma

Aquest divendres dia 14 d'abril es farà a La Palma la primera Mostra d'Activitats i Recursos Educatius de Reus, el conjunt de propostes educatives per l'equitat i les oportunitats educatives, en xarxa, de proximitat i arrelada a la ciutat, en el marc de Reus Ciutat Educadora. La Mostra recull tota la proposta preparada per al pròxim curs 2023-2024 i s'hi podrà trobar informació de les ARE, tant de les que es tan promogudes des de la iniciativa privada, com propostes d'entitats i també les que es promouen des de l'administració local.

11/04/2023

Col·locació de la primera Stolperstein a Reus, la primera de les llambordes en record dels deportats reusencs als camps nazis

El proper dilluns 3 d’abril, a les 17:00 h, es durà a terme l’acte de col·locació de la primera llamborda (Stolpersteine) en record dels deportats reusencs als camps nazis. Les Stolpersteine són llambordes quadrades on es graven les dades de les persones empresonades i deportades, tant de les que van morir als camps com de les que foren alliberades. Se solen col·locar davant de l'últim domicili conegut de la persona deportada per recordar que aquesta tenia un vincle amb la ciutat, el barri i el veïnat.

31/03/2023

L'Ajuntament revalida el segell Infoparticipa a la transparència i a la quantitat i qualitat de la informació pública

Un any més, l'Ajuntament de Reus obté el reconeixement públic per la quantitat i qualitat d’informació pública que posa a l’abast de la ciutadania, que atorga la Universitat de Barcelona a través del Segell Infoparticipa. El reconeixement situa l’Ajuntament de Reus entre els 4 ajuntaments de Catalunya amb més de 100.000 habitants que han obtingut una puntuació del 100% en la bateria d’indicadors.

21/03/2023

Preinscripció escolar curs 2023-2024 d’I3 a 4t d’ESO

El dilluns 6 de març comença el període per presentar les sol·licituds de preinscripció escolar d’I3 a 6è de primària, i el dimecres 8 el d’educació secundària obligatòria. El termini per fer-ho finalitzarà en ambdós casos el dilluns 20 de març.

03/03/2023

Primera trobada del grup motor per impulsar les àrees d’activitat econòmica de Reus

La primera trobada del grup motor per impulsar les àrees d’activitat econòmica de Reus va tenir lloc ahir, 23 de febrer de 2023, al Palau Municipal. Sota el nom “Empreses per al futur industrial de Reus”, el grup motor té la voluntat d’establir un marc de treball que incorpori de manera representativa les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) per al desenvolupament d’estratègies de futur per al sector industrial a la ciutat.

24/02/2023

La implantació del Pla de Transformació Digital genera un estalvi de 16,7 milions d’euros en 4 anys a ciutadania, empreses, entitats i Ajuntament

L’aposta de l’Ajuntament de Reus per la transformació digital ha donat un impuls definitiu a la relació de la ciutadania amb l’administració a través de canals telemàtics. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha fet balanç aquest divendres, 24 de febrer, de la implantació del Pla de Transformació Digital de l’Ajuntament, l’estratègia en tecnologies de la informació i la comunicació integrada en el Pla de Modernització de l’Ajuntament i recollida en el Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023.

24/02/2023

El nou portal web d’observatori de dades facilita l'anàlisi de l’evolució de la població, ocupació i activitat econòmica de la ciutat

L’Ajuntament de Reus fa un pas més en la gestió del projecte de dades obertes i Govern Obert i activa aquest dijous, 29 de desembre el nou portal web observatori.reus.cat, un espai que permet conèixer la realitat socioeconòmica de la ciutat a partir de la representació gràfica de dades estadístiques d’evolució de la demografia, el mercat de treball i les activitats econòmiques.

29/12/2022

L’Ajuntament presenta el Pla Estratègic Reus Horitzó 32 a la ciutadania en Audiència Pública

L’Ajuntament de Reus ha presentat aquest dimarts, 29 de novembre en Audiència Pública al saló de plens del palau municipal el Pla Estratègic Reus Horitzó 32, el document resultat del debat públic obert amb la ciutadania per definir de manera compartida com ha de ser Reus a 10 anys vista.

29/11/2022

El Pla Estratègic Reus Horitzó 32 concreta el procés de reflexió col·lectiva en un full de ruta compartit

L’Ajuntament de Reus convoca a la ciutadania de Reus en Audiència Pública per presentar el Pla Estratègic Reus Horitzó 32, al saló de plens del palau municipal, el dimarts, 29 de novembre a les 19:00h. El document és el resultat del debat públic obert amb la ciutadania per definir de manera compartida com ha de ser Reus a 10 anys vista.

23/11/2022

Detectat un cas positiu de febre del Nil Occidental a Reus

L’Ajuntament de Reus ha rebut el dijous, 15 de setembre, la confirmació per part del Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de dos casos d’infecció per Virus del Nil Occidental a la ciutat. Es tracta d’una parella, home de 90 anys i una dona de 85, que va ingressar a l’Hospital Sant Joan de Reus el 31 d’agost amb un quadre neurològic. L’home és un cas de positiu confirmat, mentre que la dona a hores d’ara només és un cas probable. La parella continua ingressada i en evolució favorable, segons informa el Departament de Salut.

16/09/2022

L’Ajuntament de Reus sotmet a consulta pública prèvia el projecte de reglament del servei de bicicleta compartida

L’Ajuntament de Reus ha obert a consulta pública prèvia el projecte del reglament del servei de bicicleta compartida, per tal d’incorporar l’opinió de la ciutadania. El projecte de reglament es pot consultar a través del Portal de Transparència, i les organitzacions i associacions que així ho considerin, poden fer arribar les seves opinions i aportacions al respecte, a través de l’espai habilitat al portal Reus Participa.

14/06/2022

L'Ajuntament de Reus revalida la certificació de transparència i qualitat del Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment

L'Ajuntament de Reus ha revalidat la certificació a la transparència i a la qualitat de la comunicació pública local, i enguany ha tornat a obtenir el reconeixement del Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. L'Ajuntament ha tornat a revalidar el segell amb un 100% de compliment dels 52 indicadors avaluats. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha recollit el reconeixement aquest dilluns, 9 de maig, en un acte que ha tingut lloca a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

10/05/2022

L'Ajuntament publica una eina de transparència per facilitar entrendre i fer el seguiment del pressupost municipal

L’Ajuntament de Reus publica aquest dilluns 2 de maig un nou espai web amb una eina d’informació i seguiment del pressupost municipal molt visual, accessible i fàcil d’utilitzar. Amb aquest nou espai de difusió (https://pressupost.reus.cat/), l’Ajuntament avança en el doble objectiu de donar transparència als afers públics i de rendir comptes amb la ciutadania de la gestió municipal.

02/05/2022

L’Ajuntament de Reus rep un ajut de 717.000 euros dels fons Next Generation per a la millora de la recollida selectiva de residus

L’Ajuntament de Reus rebrà un ajut de 716.726,63 euros per al projecte de millora de la gestió de residus municipal. Es tracta d’un ajut amb fons Next Generation emmarcat en la convocatòria de l’Agència de Residus de Catalunya.  

25/04/2022

Aigües de Reus entra en la fase final de la implantació de la telemesura a la ciutat

La implantació de la telemesura d’aigua a Reus entra en la seva recta final després que Aigües de Reus hagi adjudicat el contracte que ha de completar la instal·lació de comptadors electrònics a la ciutat. En aquests moments, són 30.000 els comptadors electrònics instal·lats, amb la qual cosa més d’un 50% dels usuaris del servei ja compten amb un comptador que permet la telemesura.

05/04/2022

Comença la preinscripció del curs 2022-2023 amb dos nous grups de P3

Avui dilluns 7 de març comença la preinscripció escolar per a l’alumnat del 2n cicle d’educació infantil i primària per al curs 2022-2023 que a Reus, gràcies a la baixada de les ràtios aprovada pel Departament d’Educació de la Generalitat, han afavorit que es puguin obrir dos nous grups de P3, en concret a les escoles General Prim i Sant Bernat Calbó.

07/03/2022