Ves al contingut. | Salta a la navegació

Ajuntament de Reus

Notícies

El procés participatiu avala el projecte del Govern de transformació urbanística del Carrilet

L'Ajuntament de Reus presenta aquest dijous, 3 de febrer, en Audiència Pública els resultats del procés participatiu a l'entorn de la transformació urbanística de la zona del Carrilet. Finalitzat el procés participatiu, el Govern de Reus veu avalat el seu projecte de transformació de la zona, donada l'alta coincidència entre les propostes municipals i les recollides de la ciutadania. Un total de 2.169 persones han participat en el procés que es va iniciar el passat 13 de setembre i que es va allargar fins al 26 de desembre; i que ha permès recollir un total de 4.908 aportacions.

03/02/2022

El programa Fem Consciència de les Biblioteques Municipals organitza el taller «Escriu el món, fes justícia»

Durant el matí de dimecres 2 de febrer, els alumnes de 5è de l’Escola Prat de la Riba han participat en un taller d’escriptura a la Biblioteca Xavier Amorós, impulsat des del programa Biblioteques sense Fronteres.

02/02/2022

Aigües de Reus incorpora el codi QR per informar la ciutadania de les obres en curs

Aigües de Reus ha iniciat aquest mes de gener la primera obra de l’any: la reparació de la xarxa d’abastament de les avingudes de Pere el Cerimoniós i de Jaume I, que tindrà una durada d’un mes i una setmana, aproximadament. Uns treballs que, d’altra banda, incorporen per primer cop codis QR com a mitjà d’informació per a la ciutadania.

18/01/2022

L'Ajuntament aprova el Pla Estratègic de Subvencions 2022-2024

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dimecres, 22 de desembre el Pla Estratègic de Subvencions 2022-2024. El document inclou les subvencions que preveu atorgar l’Ajuntament de Reus des de les diverses regidories i departaments, així com les dels organismes autònoms que tenen previst atorgar-ne.

22/12/2021

L’Ajuntament engega el procés d’elaboració de l'Ordenança d'Administració Digital

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals inicia aquest divendres, 10 de setembre el procés d’elaboració de l'Ordenança d'Administració Digital, la  nova norma municipal que regularà el funcionament electrònic dels òrgans de l'Ajuntament, procediments, tràmits telemàtics, els mecanismes per a la relació electrònica i el marc normatiu per a la implementació de l'administració i els serveis digitals.

10/09/2021

Reus engega un nou procés de Pressupostos participatius bianual per 2022 i 2023

L’Ajuntament de Reus engegarà properament un nou procés de participació per tal que els reusencs i reusenques puguin decidir directament en què s’invertirà una part del pressupost municipal d’inversions. La propera edició dels Pressupostos participatius serà bianual i correspondrà al període 2022-2023. El pressupost destinat serà d’1,4 milions d’euros. La previsió és posar en marxa la fase 1, la propositiva, al gener de 2022. D’aquesta manera, es podria acabar la fase 3, la de retorn, al juny de 2022.

28/07/2021

Jornada sobre Ecosistemes cooperatius locals per promoure l’economia social i solidària al territori

El proper dimecres 9 de juny, de 12:00 a 14:00 h, l’IMFE Mas Carandell organitza conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp i la col·laboració de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), la jornada en línia Ecosistemes cooperatius locals, amb la finalitat de donar a conèixer els beneficis de l’economia social i solidària i impulsar-la a nivell local, en el marc del Pla Reactivem Reus.

07/06/2021

L'Arxiu se suma als actes de celebració de la Setmana Internacional dels Arxius

Del 7 a l'11 de juny se celebra la Setmana Internacional dels Arxius i l’Arxiu de Reus ha programat una sèrie d’actes per tal de sumar-se a aquesta celebració. El Dia Internacional dels ArxiusEl Consell Internacional d'Arxius (ICA) , l'any 2007, va oficialitzar el dia 9 de juny com el Dia Internacional del Arxius. Aquest dia va ser elegit perquè el 9 de juny de 1948, l'ICA es va establí sota els auspicis de la UNESCO. Aquesta elecció fou aprovada de seguida i adoptada per la comunitat arxivística internacional.

02/06/2021

L’Espai d’Aprenentatge Digital fa el salt de reus.cat a la presencialitat amb 10 punts de divulgació i acompanyament en equipaments municipals

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, posa en marxa aquest dimarts 1 de juny els Espais d’Aprenentatge Digital, espais físics de divulgació, repartits en diferents serveis i equipaments municipals, on la ciutadania pot trobar-hi eines, habilitats i acompanyament, que li permeten relacionar-te amb normalitat amb l’administració electrònica.

31/05/2021

El Pla Local d’Educació farà una diagnosi de la situació actual i definirà les estratègies de futur

L’Ajuntament de Reus redactarà el Pla Local d’Educació de la ciutat amb la voluntat de repensar tant els rols com les estratègies a seguir per garantir un ple dret a l’educació. Amb la voluntat d’iniciar un procés de diagnosi de la situació actual i de planificació de futur, el consistori planifica les polítiques educatives des de l’àmbit local com una de les estratègies clau de treball.

19/05/2021

L’Ajuntament de Reus fa un nou pas cap a la transformació digital amb una Carpeta Ciutadana renovada, més útil i fàcil

L’Ajuntament de Reus posa en marxa la nova Carpeta Ciutadana, en un nou pas en el procés de transformació digital de l’administració municipal per impulsar la relació amb la ciutadania a través dels canals telemàtics.

17/05/2021

L'Ajuntament de Reus revalida la certificació de transparència i qualitat del Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment

L'Ajuntament de Reus ha revalidat la certificació a la transparència i a la qualitat de la comunicació pública local, i enguany ha tornat a obtenir el reconeixement del Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. L'Ajuntament ha revalidat el segell amb un 100% de compliment dels 52 indicadors avaluats. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha recollit el reconeixement aquest dilluns, 10 de maig, en un acte que ha tingut lloca a l'Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

13/05/2021

Presentació del nou cap de la Guàrdia Urbana a les associacions de veïns

Les associacions de veïns de la ciutat, convocades per la regidoria de Relacions Cíviques, han mantingut una primera reunió de contacte amb el nou cap de la Guàrdia Urbana de Reus, Pedro Muñoz, per tal d’establir un canal directe de comunicació i de treball, i donar continuïtat així a les relacions de proximitat entre el cos de seguretat i les entitats veïnals.

30/04/2021

Relacions Cíviques presenta a les associacions de veïns la nova convocatòria de subvencions pel 2021

La regidoria de Relacions Cíviques va presentar ahir, en una reunió  a la que van assistir membres de més de vint entitats de la ciutat, la nova convocatòria de les subvencions per al foment de l’associacionisme i el desenvolupament de projectes de moviment veïnal.

16/04/2021

L'Ajuntament de Reus avança cap a una ciutat més igualitària amb una anàlisi del pressupost municipal amb visió de gènere

L'Ajuntament de Reus inicia una anàlisi del pressupost municipal amb visió de gènere, d'acord als compromisos adquirits d'avançar cap a la igualtat efectiva dona-home, recollits al Pla d'Acció Municipal Reus 2019-2021 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible, assumits per acord de Ple de l'Ajuntament.

12/04/2021

Primer Dataton de l'Open Data Lab del projecte col·laborartiu “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona”

L'Open Data Lab Camp de Tarragona, impulsat pels ajuntaments de Tarragona i Reus, organitza el dijous 25 de març a la primera Dataton online a Reus. Aquest és primer esdeveniment del repte “Dades reactivació econòmica i social COVID-19 al Camp de Tarragona”, el projecte busca la recopilació de dades obertes útils sobre l’impacte de la pandèmia sobre la salut, l’economia i el benestar de les persones, per tal que puguin servir per impulsar la recuperació econòmica i social.

19/03/2021

Acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La regidora de Participació, Transparència i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha presidit aquest dilluns 8 de març l'acte institucional organtitzat per l'Ajuntament de Reus, a través del Casal de les Dones, amb motiu del Dia Internacional de les Dones. L'acte ha tingut lloc al saló de plens municipals i, amb motiu de la pandèmia, l'aforament ha estat limitat i s'ha retransmès en directe a través del web de l'Ajuntament. La commemoració també ha comptat amb els parlaments de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldesa, Noemí Llauradó.

08/03/2021

Ajuntament i Generalitat posen les bases del I Fòrum per a Ciutats Transparents de Catalunya, amb seu a Reus

Reus serà la seu del I Fòrum per a les Ciutats Transparents de Catalunya. La Generalitat i l’Ajuntament de Reus han posat les bases per a la celebració d’aquest esdeveniment en la reunió que les dues institucions han mantingut aquest dijous, 4 de març en el marc de la visita a Reus del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé.

05/03/2021

Reus exposa el seu model de transparència al conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres membres de la corporació municipal, han rebut aquest dijous, 4 de març al conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, acompanyat del Secretari de Transparència i Govern Obert Jordi Foz Dalmau. El conseller ha visitat Reus interessat pel model de transparència de l'Ajuntament: Reus va obtenir la màxima puntuació (100%) en l'última edició del segell Infoparticipa, que premia l'actuació dels ens públics en transparència activa.  

04/03/2021

Visita institucional del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres membres de la corporació municipal, reben aquest dijous, 4 de març al conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, acompanyat del Secretari de Transparència i Govern Obert Jordi Foz Dalmau. Solé vistarà les dependències consistorials i signarà el Llibre d’Honor de l’Ajuntament; i posteriorment mantindrà una reunió amb els representants institucionals i tècnics municipals per conèixer el model de transparència  participació de l'Ajuntament de Reus.

03/03/2021